В легло с Компартията

Млади съпрузи в Китай решиха да засвидетелстват любовта си към Компартията, като в първата брачна нощ преписват на ръка конституцията на страната. Китайският основен закон съдържа цели 15 хиляди йероглифа, уточнява в. „Саут чайна морнинг поуст”.

Спомен за цял живот

Младоженците са обикновени хора от средната класа и работят в железопътно бюро в град Нанчан. Те обяснили, че екстравагантната програма щяла да е приятно преживяване, което цял живот ще им напомня за първата нощ заедно.

Снимките от въпросната нощ обаче бяха посрещнати нееднозначно в социалните мрежи. Някои китайци коментират, че всичко прилича на постановка, а други открито критикуват фалшивия патос на младоженците.

На „ти“ с основния закон

Кампанията за ръчно преписване на китайската конституция започна през март по призива на партийния орган в. „Женмин жибао”. Целта е така всичките 88 милиона партийни членове да се запознаят по-добре с текста на основния закон.

На много места стопански ръководители и директори на големи предприятия отделят по два часа на ден за преписването. Накрая представители на компартията следят дали целият документ е преписан с един и същи почерк, за да не се допускат злоупотреби.

- реклама -