проф. Асен Балтов, ваксини, ваксиниране Уволниха проф. Балтов, за шеф на "Пирогов" е назначен проф. Иван Поромански

Уволниха проф. Балтов, за шеф на „Пирогов“ е назначен проф. Иван Поромански

Освободиха от длъжност изпълнителния директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Днес, 14 юли, управителят на НЗОК предостави на министъра на здравеопазването резултатите от извършената проверка на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД, съобщават от МЗ.

С няколко протокола за неоснователно получени суми са установени нарушения в размер на общо над 1 млн. лв.

Това представлява тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор на лечебното заведение се прекратява с днешна дата.

Това са мотивите за уволнението на проф. Балтов.

За нов директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е назначен проф. Иван Поромански – началник Клиника по гнойно- септична хирургия на болницата.

Проф. Поромански е завършил Медицински университет – София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

Проф. Балтов е директор на „Пирогов“ от 2017 година. Преди това е началник на Първа травматологична клиника на университетската спешна болница. От 1 април 2019 г. е координатор на Експертния съвет по ортопедия и травматология към МЗ. Той е един от медиците, които изнесоха тежката битка с коронавируса.

Проф. Асен Балтов заяви, че всички констатации на НЗОК ще бъдат обжалвани. Той коментира, че възприема този акт като политически и като натиск от страна на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев.

Във Фейсбук профила си днес Балтов се обърна към Салчев с думите, че „Пирогов“ не е спирал да работи от 1951 година. И добави: „срам, голям срам!“.

- реклама -