Унгария

Унгария ще задържа автоматично всички бежанци на територията й в затворени лагери

Парламентът на Унгария одобри автоматичното задържане в лагери на всички търсещи убежище страната, предаде Франс прес.
After the Borders ClosedЗаконопроектът, подкрепен от огромно мнозинство в парламента, е отговор на последните терористични атаки в Европа, извършени от мигранти, поясни министър-председателят на Унгария Виктор Орбан.

В лагери отиват и всички, които вече са в страната

Всички търсещи убежище, влизащи в Унгария, а също и тези, които вече се намират на територията й, ще бъдат преместени в контейнерни лагери. Те ще бъдат възпрепятствани да се движат в рамките на страната, както и да я напускат, докато не бъде произнесено решение по молбите им за закрила.

After the Borders Closed

„В бъдеще нелегалните мигранти ще трябва да изчакат присъдата по делото им за предоставяне на убежище в определени транзитни зони на границата“, се казва в одобрения закон, публикуван на интернет страницата на унгарския парламент.

ООН: Това е в нарушение на международното право

Новият закон за търсещите убежище в Унгария нарушава международното и европейското право. Това предупредиха от Върховния комисариат на ООН за бежанците.
„Ще има ужасяващ ефект психическото и физиологичното здраве на жените, децата и мъжете, които преди това вече са страдали много“, се казва в съобщението от ВКБООН.
Законът предвижда всички търсещи убежище – включително и деца, да бъдат интернирани в контейнери лагери по южната граница на Унгария. По последни данни в страната има около 600 бежанци, настанени в лагери.

- реклама -