Ученик преби възрастен мъж, с помощта на баща си го ограбиха

Двама мъже и едно непълнолетно лице са задържани за побой над 64-годишен мъж. Петър П. и Бейсим А. са обвинени за това, че заедно със сина на Петър – Светослав П. са пребили и ограбили мъжа.

Тримата влезли в къщата село Бата, общ. Поморие на 27.03.2020 г. Петър съборил възрастния мъж на земята в двора на къщата и започнал да го удря с юмруци в главата и да го рита в областта на ребрата. Непълнолетният Светослав завързал ръцете на мъжа и продължил с побоя. Петър П. и Бейсим А. заплашили възрастния мъж, че ще го убият.

Тримата мъже откраднали моторна резачка, селско-стопански пособия и сумата от 70 лева.

Престъпното е квалифицирано по чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал. 2 от НК. Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че тримата мъже са извършили престъплението, за което са обвинени.  По време на разследването е установено, че тримата мъже отнели вещите, след като всеки от тях е употребил сила спрямо пострадалия.

Представителят на районната прокуратура е категоричен, че обвиняемите биха могли да се укрият или да извършат друго престъпление.

Съдът е приел мотивите на прокурора и е задържал под стража Бейсим А. и Петър П., а спрямо Светослав П., който е ученик, е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Определението на Районен съд – Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.

- реклама -