Титаник

Туристи стават част от подводна експедиция до Титаник срещу 125 хиляди долара

Останките на Титаник никога не са били напълно изследвани. Затова в началото на 2021 компанията „Ocean Gate Expedition“ стартира най-мащабното проучване на потъналия кораб.

В продължение на близо година екип от водолази ще събира данни за плавателния съд, като прави снимки, видеа, ще сканира с лазери и сонари, за да даде пълната картина в какво състояние са останките на Титаник.

В експедицията ще могат да се включат и обикновени хора, но след солидно заплащане.

Срещу 125 хиляди долара Титаник-туристите ще могат да се качат на петместната подводница Титан, която ще ги откара до потъналия кораб. Приключението е 8-дневно и започва от о. Сейнт Джон в Нюфаундленд. Също така е предвидено гмуркане до останките на 2.5 мили под водата, а продължителността ще бъде между 6 и 8 часа.

Заедно с туристите в капсулата ще има и учени, които ще изследват Титаник, а самите пътници ще имат възможност също да станат изследователи като част от експедицията.

С мощни прожектори ще бъдат осветени балната зала и централното стълбище на кораба, като според компанията там все още има много запазени артефакти, останали след удавените и спасени пътници.

Туристите ще бъдат първите, които ще зърнат историческите останки на Титаник за последните 15 години.

Тъй като капсулата е миниатюрна, всички пътници ще трябва да се подложат на диета, която да елиминира до минимум необходимостта им да използват тоалетна по време на гмуркането.

- реклама -