Стефанос Циципас

Циципас: Ще ми бъде приятно да се върна в София

Стефанос Циципас приключи участието си на Sofia Open 2019, след като отстъпи на четвъртфиналите пред Гаел Монфис. След двубоя младият грък сподели, че е впечатлен от всичко в София.

„Наслаждавах се да играя на този турнир. Определено. Беше невероятно. Усетих цялата енергия от публиката. Приятно ми е да играя при условия, различни от повечето турнири. Предполагам, че ще ми бъде приятно да се върна догодина“, каза Циципас.

Монфис: Заради такива мачове съм тук

Съперникът му Гаел Монфис призна, че заради подобни мачове е дошъл в София. „Трябва да имаш точен план във всяка една ситуация. Всяка точка е една голяма битка. Трябва да имаш точната идея какво трябва да направиш във всеки един момент. Мисля, че моят опонент нямаше късмет в ключови моменти и това също ми помогна да победя. Точно заради такива мачове искам да играя. От първия ден повтарям, че се чувствам невероятно пред тази публика. Посрещнат съм много добре. Атмосферата в залата е наелектризираща. Трябва да кажа, че публиката се държа изключително коректно – подкрепяше мен, и моя опонент“, обясни Монфис.

Той каза добри думи и за съперника си в полуфиналите Данийл Медведев. „Данийл е съперник, който натрупа доста победи тази година. Игра финал в Бризбън, а в Мелбърн направи силен мач срещу Джокович. Има страхотен сервис, но това е просто едно от качествата му, срещу което ще трябва да се адаптирам. Предстои ми полуфинал срещу съвсем различен съперник. Със съвсем различен стил на игра“, завърши французина.

- реклама -