Тримата арестувани българи в РСМ са били бити

Тримата арестувани българи в РСМ са били бити.

Задържаните трима души на граничният пункт с Република Северна Македония (РСМ) „Деве баир“ вчера са си извадили медицински свидетелства, защото спрямо тях е оказано физическо насилие, каза за БТА адвокат Владимир Миланов от Кюстендил.

Той и представители на местната структура на „Възраждане“ са отишли вчера до Крива Паланка, Р. Северна Македония, за да платят наложените им от съда глоби.

Тримата са осъдени на парични глоби от по 300 евро и са с временна забрана да влизат в страната. Платената в съда в Крива паланка сума е общо 1700 евро, заедно с разноските, каза Миланов.

Той посочи, че парите са били осигурени от председателя на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Миланов допълни, че не е имало никаква информация за задържаните и затова са отишли до РСМ, за да проверят на място какво се е случило.

Тримата осъдени българи пък са обяснили, че са били бити в помещение на граничния пункт и са били държани 6 часа с белезници.

Не зная дали ще си завеждат дела, коментира Миланов пред БТА.

Самият той, който е председател на дружеството „Св.св. Кирил и Методий“ в Кюстендил, беше задържан и съден във Владичин хан,

Република Сърбия, след като се опита да се включи в отбелязването на Деня на Западните покрайнини в Босилеград през миналата година.

Събитието се организира от Културно-информационния център на българите.

 

- реклама -