влак

Влак се заби в гара в Ню Джърси, има стотици ранени – СНИМКИ и ВИДЕО

Транзитен влак катастрофира на жп платформата в Хобокън. Гарата е една най-натоварената в района на Ню Йорк и се намира само на 11км. от града.

При инцидента е загинал само един човек, а не както първоначално бе съобщено за трима. Починалият мъж е стоял на перона при връхлитането на влака.

Пострадалите обаче са стотици, сред тях е и машиниста, който е в критично състояние. „Имаме повече от сто ранени“, заяви прес-секретарят на транспортната служба на Ню Джърси Дженифър Нелсън. Тя добави, че има „много пътници в критично състояние“.

NJ transit train crash in Hoboken

Не става въпрос за тероризъм

Пред CNN губернаторът на щата Крис Кристи заяви, че властите нямат никакви свидетелства, че произшествието е нещо повече от железопътен инцидент.

По-рано се появиха съмнение, че може да става дума за тероризъм.

Първоначално бе съобщено, че влакът не е намалил скоростта при приближаването на гарата и се врязал в нея на пълна скорост.

Вижте кадри от инцидента във видеото:

Телевизия NBC съобщи, че влакът не е бил оборудван със специална спирачна система, която трябва автоматично да намалява скоростта при приближаване на гара, ако тя е над допустима при такива случаи.

Дерайлирайки от релсите, той се е врязал в перона, прекършвайки металните опори, поддържащи навеса върху гарата. На сградата са нанесени значителни щети. Според очевидци във влака е имало над 250 пътници. Повечето от пострадалите се намирали в първия вагон, върху който паднал навеса.

Снимки, публикувани в социалните мрежи показват разрушения на терминала на гарата, както и че част от покривната конструкция се е срутила.

NJ transit Hoboken Train Accident

На място работят спасители и пожарникари. Хобокън се намира на отсрещния на Ню Йорк бряг на река Хъдзън.

влак катастрофа дерайлира Ню Джърси ню Йорк гара

Произшествието стана в сутрешните часове пик на движението.

- реклама -