Доналд Тръмп изненадващо отказа дебат със Сандърс

 Днес стана ясно, че милиардерът  Тръмп има необходимото му мнозинство от партийни делегати, които да го изберат за кандидат-президент на Републиканската партия през юли.

При демократите предварителните резултати сочат Клинтън като почти сигурен победител пред определящия се като „социалист” Бърни Сандърс.

„Като се има предвид факта, че предварителните избори при демократите са нагласени и Измамницата Хилъри Клинтън („Crooked Hillary Clinton” -така Тръмп нарича Клинтън в много публични изявления – бел.ред.) и Дебора Шулц (председател на националния комитет на демократите – бел. АФП) няма да позволят на Бърни Сандърс да спечели и след като вече съм кандидатът на Републиканската партия по подразбиране, ми се струва неоправдано да дебатирам със завършилия на второ място”, гласи позиция на Тръмп.

По-рано тази седмица Тръмп и Сандърс породиха огромни очаквания със съгласието си да се изправят един срещу друг в пряк дебат. Двамата имат коренно противоположни идеологически позиции по редица политически въпроси, които защитават пламенно, всеки по своя си начин.

Отказът на предприемача, на основата на „нагласени” изборни резултати, поражда съмнението,

дали той би могъл да защити позициите си в спор със Сандърс.

donald-trump-1332922_1280

Щабовете на двамата предвиждаха да ангажират стадион за дебата заради очаквания огромен интерес.

Милиардерът изтъкна като още една причина – предполагаемият отказ на телевизионните мрежи да дарят част от печалбите от дебата за благотворителност.

„Мрежите искат да направят удар с тези събития и не са особено щедри щом стане въпрос за благотворителност, в този случай женски болести”, добави Тръмп.

„Поради това, колкото и да ми се иска да дебатирам с Бърни Сандърс, а това ще е лесна победа, ще почаквам и ще се изправя срещу победителя при Демократическата партия, най-вероятно Измамницата Хилъри Клинтън или който и да е”, продължи Тръмп.

AppleMark

Самата Клинтън по-рано тази седмица отказа предварително заявено участие в дебат със Сандърс заради почти сигурната си победа. Това щеше да е последният вербален сблъсък между двамата в рамките на предварителните избори при демократите. Следващата фаза от тях включва гласуване в Калифорния и още няколко щата на 7 юни, където бившият държавен секретар и първа дама най-вероятно ще подпечата победата си.

Въпреки увереността й, социологическите проучвания показаха, че преднината й пред Сандърс в Калифорния се е изпарила.

- реклама -