Тръмп хора хонорари лекции

Тръмп с нова идея – хората от екипа му без хонорари за лекции

Кандидатът на Републиканската партия на САЩ за президент Доналд Тръмп обеща, ако бъде избран, ключовите му помощници да не вземат хонорар за изказвания пред служители на големи компании.

Тръмп говори на митинг в град Уест Бенд, щата Флорида и посочи, че „никой не е по-високо от закона”.

Смятам да забраня на ключови официални лица да получават пари за услуги, те не могат, щом са на държавна служба, да получават щедро възнаграждение за изказвания чрез съпругите си”, посочи милиардерът.

Тръмп обяви, че ще изиска сътрудниците му да подпишат писмено обещание да не приемат пари в срок от пет години след като вече не са държавни служители от корпорации и регистрирани лобисти, както и от структури, свързани с властите на други държави. „Това, което става сега, е позор!”, обобщи републиканецът и обеща, че в САЩ отново ще има правителство за народа.

Нова порция нападки срещу Хилъри Клинтън

Тръмп многократно е изтъквал, че кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън е зависима от Уолстрийт. Като доказателство той посочва, че Хилари и съпругът й Бил Клънтън са получили милиони долари за платени изказвания пред персонала на крупни корпорации.

По данни, оповестени през февруари от телевизия Си Ен Ен, семейство Клинтън са спечелили 153 милиона долара за 729 такива изказвания от февруари 2001 до май 2015 година.

Според последното социологическо проучване на центъра Ipsos и агенция Ройтерс, за Клинтън биха гласували 41%, а за Тръмп – 35%.

- реклама -