Тръмп Ким Чен Ун писмо Северна Корея

Тръмп: Без парите за стената с Мексико правителството няма да заработи

Доналд Тръмп заяви днес, че федералното правителство няма да възобнови работа, докато демократите не одобрят парите за изграждането на стената по границата с Мексико.

„Не мога да ви кажа кога правителството ще възобнови работа. Мога да ви кажа, че то няма да възобнови работа, докато ние нямаме стена, ограда, независимо как те (демократите – ред.) го наричат. Ще го наричам така, както те искат, но това ще бъде едно и също нещо. Това ще е бариера срещу хората, които проникват в страната, и срещу наркотиците”, посочи американският президент.

До момента Конгресът на САЩ още не е одобрил парите за бюджетната 2019 г., която по правило започва на 1 октомври. Президентът иска за стената 5,7 млрд долара, докато демократите не желаят да дадат повече от 1,3 млрд. Ако Камарата на представителите, в която мнозинство имат републиканците, е склонна да подкрепи исканата от Тръмп сума, на противоположното мнение е Сенатът, където пък мнозинство има демократите, които са политическите противници на Тръмп и републиканците.

- реклама -