Тръгна делото срещу Патрик и Александър, опитали да убият 3-годишния Христо

В Софийския градски съд тръгна делото срещу Патрик Първев и Александър Донов. Двамата младежи са обвинени в опит за убийство на тригодишния Христо Велински. Според обвинението те са го пребивали многократно, а са били наети да се грижат за него.

Трагичната истина излезе наяве през юли миналата година

След поредния жесток побой тогава детето беше прието в „Пирогов“ в кома

Лекарите успяха да спасят живота му.

Майката на детето Невена Велинска е музикант по професия и често пътува извън страната. За поредното турне оставила Христо на бащата на Александър Донов. Той пък предал малкия на сина си, защото в този момент нямал възможност да се грижи за него.

Двама адвокати представляваха майката в съда

Тя поиска от всеки от подсъдимите по 100 хил. лева. От своя страна защитата поиска връщане на делото, защото имало неясноти в обвинителния акт.

Съдът обаче не се съгласи с довода

Съседката на един от обвиняемите – Мария Василева, разказа, че във вечерта на инцидента двамата младежи я повикали да види как е детето. Когато влязла в апартамента, тя видяла момченцето в „несвяст“, като имало синини по краката и подутина на лицето. Веднага след това повикала линейка.

Пред съда лекари обясниха, че детето е било малтретирано системно

Прокуратурата твърди, че малкото дете е било системно малтретирано. Една от експертизите показва, че Патрик Първев и Александър Донов са в нормално психическо състояние. В компютрите и в телефоните им не са намерени снимки и файлове, свързани с насилие над деца.

По делото предстои да бъдат разпитани десетки свидетели. Сред тях ще е и бащата на Александър Донов.

В момента детето живее при баща си в Пловдив.

 

 

- реклама -