Тежко болен самотен баща се нуждае спешно от средства, за да избегне ампутация на краката си

Тежко болен самотен баща се нуждае спешно от средства, за да избегне ампутация на краката си. Светлозар Дончев е 48 годишен самотен баща на две деца и е един от малкото хора с болестта на Бюргер (Buerger’s Disease) в България.

Той отключва заболяването през 2019 година,

след тежък за него и децата му развод. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими, лекари и Светлозар научава, че заради болестта си може да се наложи да му ампутират краката, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, за които сам се грижи след развода.

Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна

и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. Светлозар изпада в невъзможност

сам да си купи скъпоструващите медикаменти

за своето лечение, както и да покрива всички свои ежедневни разходи – наем на жилището, храна и дрехи на децата си. И точно когато всичко изглежда безнадеждно,

приятелите на Светльо проявяват милосърдие

и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които се събират средства за скъпоструващите медикаменти, които за съжаление не се покриват от НЗОК.

Въпреки огромните усилия на всички обаче, в последната седмица състоянието на Светльо рязко се влоши и той е приет по спешност в МБАЛ „Света София“. Лекарите му съобщават, че спешно

трябва да бъде опериран и да му бъдат ампутирани

три пръска от краката, за да може да се спре разпространението на заболяването и за да се избегне последваща ампутация на краката му.

За операцията на Светлозар, за превръзки, болкоуспокояващи, за медикаментите и предстоя му в МБАЛ „Света София“ са необходими 7000 лв., средства с които той и семейството му не разполагат и които не се поемат от НЗОК.

Състоянието на Светльо е изключително тежко

и лекарите се борят да спасят краката му от ампутация. Именно за това приятелите на Светльо се обръщат отново с молба към всички хора с добри сърца и призовават за помощ, подкрепа, солидарност и съпричастност към него и двете му деца.

Те призовават всеки, който и с каквото може

да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар да оздравее, е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehp

Телефон за връзка със Светлозар е: 0877717471

- реклама -