сенатор

Телевизионна водеща обвини американски сенатор в секс тормоз

Манекенката, коментатор и телевизионна водеща от американският телевизионен канал KABC Лиан Туидън обвини в открито писмо сенатора от Минесота Ел Франкен в сексуален тормоз, случил се преди повече от 10 години.

Туидън пише, че инцидентът е станал през 2006, две години преди Франкен да бъде избран за сенатор.

По това време той бил известен шоумен и телевизионен водещ, включително и на известното предаване „Събота вечер на живо” по NBC

Водещата, която се е снимала за „Playboy“ разказва, че Франкен я притеснявал по време на пътуване на група американски артисти, които участвали в развлекателни програми пред американски войници в Близкия изток.

Франкен предложил на колежката си да участват в скеч, в който двамата се целуват и настоявал да репетират. Тя се съгласила след колебания и Франкен се вкопчил в нея. Туидън го отблъснала и след това избягвала контакти с натрапника, а той се заяждал с нея.

По време на обратния полет във военно-транспортен самолет младата жена заспала на седалката си с военен шлем и противокуршумна жилетка. След завръщането в САЩ показали на Туидън снимка от самолета, на която Франкен я е хванал за гърдите.

Туидън е приложила снимката към писмото си. Тя обяснява, че се е опасявала за кариерата и затова не е огласила случилото се веднага, но сега вече не се страхува.

Франкен се извини

Обвиненият сенатор заяви, че неговите спомени за целувката по време на репетиция се различават, но се извинява искрено на Лиан. Що се отнася до снимката, Франкен казва, че искал тя да изглежда смешна, но тя не е била такава.. „Не трябваше да го правя”, заяви настоящия политик.

- реклама -