На стрелеца от Флорида е повдигнато обвинение за 17 убийства

След неколкочасов разпит на 19-годишния стрелец от Флорида тази сутрин бяха повдигнати обвинения в предумишлено убийство на 17 души, предаде Асошиейтед прес

Четиринадесет оцелели при стрелбата в гимназия „Марджъри Стоунман Дъглас“ са настанени в болница.

Никълъс Крус – все още в болнична дреха, след като бил хоспитализиран със затуднено дишане – е изпратен в затвора без право на освобождаване под гаранция.

Преди края на часовете вчера в училището се задействала алармата за пожар и бившите съученици на Крус помислили, че това е поредна учебна тревога, при каквато те трябва да напуснат класните стаи.

Според полицията в този момент Крус, въоръжен с противогаз, димни гранати и голям брой пълнители, открил огън със собствена полуавтоматична пушка и избил 17 души.

Това е училищната стрелба с най-много жертви в САЩ, откакто въоръжен мъж атакува началното училище „Санди Хук“ в Нютаун, щата Кънектикът, преди повече от пет години. Според организацията за контрол върху оръжията „Евритаун фор гън сейфти“ от 2013 г. досега в САЩ е имало 290 случая на училищна стрелба, а вчерашната е 18-ата от началото на годината.

Крус купил законно полуавтоматичната пушка преди година. Федералните закони разрешават на хора на възраст на и над 18 години да купуват дългоцевно оръжие, включително от този вид автомати, припомня АП.

- реклама -