стрелба

Стрелба в нощен клуб във Флорида, има ранени и заложници

Неизвестен мъж стреля в гей-клуб в американския щат Флорида. Има ранени хора, а стрелецът е взел и заложници, съобщава Би Би Си.

Инцидентът е станал в нощен клуб в град Орландо, където е имало много посетители. Полицейски коли са обкръжили заведението, а органите на реда предупреждават хората да избягват района на стрелбата.

Кадри от мобилни телефони показват парамедици, които оказват първа помощ на пострадалите на улицата пред клуба. Официална информация от властите и за жертви и пострадали все още няма.

Според местен репортер има поне 20 ранени. По думите му, нападателят е още вътре, държи заложници и може би носи бомба.

„Напуснете клуба и бягайте“, написаха от заведението на страницата си във фейсбук.

Един от посетителите, Рикардо Алмодовар, споделя:

„Бях там. Стрелецът откри огън около 2 ч. сутринта. Хора на дансинга и на бара се свлякоха на земята. Някои от нас, които бяхме близо до задния вход, успяхме да излезем и просто побягнахме. Аз съм добре, надявам се и останалите да успеят да се приберат живи и здрави у дома“.

Преди минути стана ясно, че в клуба е влязъл сапьорски екип. Извършен е контролиран взрив, но нападателят все още не е изведен.

Инцидентът в Орландо идва само ден след стрелбата по младата певица Кристина Грими, която беше убита след свой концерт в града от 27-годишен мъж. Мотивите му засега не са известни.

Очаквайте подробности.

- реклама -