Славиша Стоянович, Левски
Снимка: БГНЕС

Стоянович представи план от 13 точки за развитието на Левски

Треньорът на Левски Славиша Стоянович представи план за развитието на клуба в 13 точки. Според словенеца водещата цел трябва да е отборът да спечели титлата до 2-3 години. Треньорът обяви плана си с до ръководството, феновете и медиите.

Според Стоянович има нужда от коренна промяна в редица аспекти заради неправилната философия в последните десет години.  „Нужно е да се върне отговорността в клуба. Да се върне доверието в клуба. Да се върнат компетентността и професионализмът в клуба. Само така щастието и радостта отново ще бъдат изписани върху очите и лицата на феновете на Левски. Парите не могат да купят това“, пише в писмото.

Треньорът предлага да бъде въведен кодекс на поведение на терена и извън него за всички служители на клуба. Също така иска следване на правилна философия и налагане на стил и система на игра за отбора. „В клубната философия ще са зададени критериите, на които следва да отговаря дадено лице, за да е част от ПФК Левски. Тя следва да съдържа характеристика на футболните, техническите умения, личностни качества, ниво на професионализъм, степента на образование“, пише още той.

По отношение на школата Стоянович предлага всяка година двама-трима юноши да влизат в първия отбор. Той също така предвижда срещи с фенгрупите на всеки шест месеца.

Планът му за трансферите насочва към засилване на контактите в чужбина и изграждане на мрежа с грандовете на Балканите. Визията на Стоянович за следващите две-три години включва участие в групите на Лига Европа, изграждане на играчи, които да се превърнат в основно ядро на формациите в националния отбор, и трансфери на футболисти в отбори от петте големи първенства в света.

- реклама -