Даниел Лорер, зелен сертификат, държавна администрация, документ, министър
кадър: bTV

Спряганият за външен министър на ПП: Поемането на дългове не е проблем

„Поемането на дългове не е проблем за българската икономика. Ние сме по-богати отколкото си мислим, ако спрем кражбите и очевидното отклоняване на средства“. Това коментира пред БНР Даниел Лорер, чието име беше спрягано за кандидатура за министър на външните работи на „Продължаваме промяната“.

„Поемането на дългове не е проблем за българската икономика. Ние сме по-богати отколкото си мислим, ако спрем кражбите и очевидното отклоняване на средства“

В предаването „Неделя 150“ той допълни, че българските регулатори не контролират дейностите в държавата както трябва и това е един от проблемите. Увери, че предстоят промени в ръководните състави.

Административната реформа, която планират управляващите, ще наложи невъзможност проектобюджетът на служебния кабинет да бъде изцяло адаптиран към този, който подготвят от ПП.

Той посочи, че „ПП навива ръкави и скача в битката с корупцията с ясното съзнание, че няма да е лесна“:

„Здравната битка започва тепърва, българското общество беше оставено да умира. Ще действаме с обяснителни мерки, обществото ни не е готово за задължителни мерки… В резултат на общо лошо здраве, на лоша болнична грижа и на един опасен вирус нашата смъртност е втора в света. Това е катастрофа за България. Министърът на здравеопазването трябва да е силен човек, да има емпатия. В тази посока имаме добри идеи“.

Лорер допълни, че коалиционното споразумение е готово, но все още се изглаждат детайлите.

„Коалиционното споразумение е мащабно, документите са готови, в момента изглаждаме стилистични детайли. Надяваме се коалиционните ни партньори, които имат по-сложни структури, да приемат тези документи, когато са готови, с необходимата скорост… Всички коалиционни партньори са заявили ясно желание да участват в управлението“.

- реклама -