външно Етиопия извънредно положение членство Македония Албания ЕС Утрехт стрелба Шри Ланка

Специално за FN: Външно министерство приветства уверенията на Турция, че ще спази правилата за изборите на нейна територия

Flashnews се обърна към Министерството на външните работи по повод изявлението на Турция, че страната ни ограничава правата на малцинствата. От дипломатическото ведомство отговориха следното:

Министерството на външните работи на Република България приема положително уверенията на турската страна, че ще се придържа към установените правила и ще осигури нормално протичане на българските парламентарните избори на 26 март 2017 г. на територията на Република Турция.

На българските граждани, желаещи да упражнят правото си на глас на турска територия, е дадена възможност да гласуват не само в дипломатическите представителства, но и на специално открити за тяхно удобство изборни секции в страната

Българското Външно министерство разполага с пълния запис на изказването на турския министър на труда и социалната сигурност, което беше разпространено и от българските, и от турските медии и ясно изрази своята позиция.

- реклама -