ГЕРБ, декларация, жертви комунизма

Спас Гърневски: Когато и да са парламентарните избори, ГЕРБ е готов да се яви и днес следобед

Когато и да са парламентарните избори, ГЕРБ е готов да се яви и днеска следобед. В невероятна кондиция са организациите по места в цялата страна.

Това заяви в депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в ефира на БНТ.

„С онези сили, които ни дават удовлетворение, че онова, което е обещано на българския народ очи в очи, с конкретна програма за изпълнение в рамките на този мандат, който изтича, отиваме на тези избори с вдигнати очи, с лице, че това, което е обещано, е изпълнено“, допълни депутатът.

Според Гърневски сега предстои четвъртият мандат, който ще бъде спечелен безапелационно не само заради изпълнената на 100% програма.

„Преди повече от половин година, в разгара на т. нар. превратаджийски бунтове, в едно интервю тогава заявих, че България ще бъде нормална държава с нормална икономическа и политическа система, включително и избирателна система, не чалгаджийска, каквато ни предлагат сега, след петия мандат на ГЕРБ.

ГЕРБ десета година печели изборите, два пъти лидерът на ГЕРБ и премиер връща мандата, поставя им топката на гол линията, а те са толкова безпомощни, че от гол линията не могат да я бутнат едно 20 см навътре, за да отбележат гол. Как ще спечелят тези хора изборите?“, попита Гърневски.

Мата Хари ще я намерите в края на 96-та година, когато се състоя един от най-големите фалити – политически, икономически, социални през последните 70 години. БСП за това време четири пъти изключително тежко фалира България.

Защото когато си бил апологет на икономиката, предизвикал този фалит през 96-та година и сега критикуваш тези, които за 10 години изправиха България на крака… Господин Гечев не е професор, той е академик на разрухата“, отбеляза още той, коментирайки гостуващия преди него в предаването червен икономист Румен Гечев. Бившият икономически министър на БСП подложи на остра критика управляващите като заяви, че те не са се справили с корона кризата и са поставили икономиката пред огромно изпитание.

„След тези числа Румен Гечев да има наглостта да се появява по национална телевизия и да дава съвети… Често съм казвал в пленарна зала – слушайте какво казва Румен Гечев и правете точно обратното“.

По думите му, БСП нямат никакви кадри и не могат да изкарат един свестен съвременен млад икономист, който да говори за икономика.

На въпроса може ли Борисов да е кандидат за президент на ГЕРБ той отвърна, че Борисов може да е кандидат за всичко, защото има качествата да бъде лидер и го е доказал.

„Когато в отбора си имаш капитан като Борисов и премиер като Борисов, признат в цяла Европа и на Балканите, най-нормалното е той да си продължи, това си е лидерът на ГЕРБ“, категоричен беше депутатът.

По думите му, президентът Румен Радев е един от най-слабите президенти, които сме имали от началото на прехода.

Според депутата от ГЕРБ, Цветан Цветанов не може да влезе в парламента, това са илюзии.

„Той не можа да разбере, че интересът на държавата и на политическата сила като цяло е по-голям от индивидуалния интерес“, допълни Спас Гърневски.

„Нека отидем на президентските избори. Но ще ви кажа какво ще стане на първите избори, тази пролет. Цветанов не може да влезе посмъртно в парламента. С кого да влезе? С аутсайдери, излезли от ГЕРБ и с това, че не намери политическата вакса, заради която можеше да се загубят едни избори. Той не можа да разбере ходовете на ГЕРБ и лидера, че интересът на държавата и политическата сила като цяло, е по-голям от интереса на всеки“, заяви Спас Гърневски.

Той бе категоричен, че всички национални предатели, организирали преврата по време на пандемия и усилията да бъде спасен всеки български гражданин, ще си получат заслуженото.

„Когато един български президент извика „Мутри вън“, той се превърна в главна мутра на тези, които искат да вършат конституционен преврат. И тази политическа мутра ще загуби изборите. В родното му село Славяново при миналите местни избори спечели кандидатът на ГЕРБ“, заяви Спас Гърневски.

- реклама -