Гарет Саутгейт
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Саутгейт изгони Грийнууд и Фоудън от състава на Англия

Мениджърът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт извади от състава дебютантите Мейсън Грийнууд и Фил Фоудън. Те са нарушили правилата за карантина по време на визитата в Исландия.

Младите звезди на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити изиграха своя първи мач при победата над Исландия с 1:0. Те решили да отпразнуват успеха като поканят момичета в хотелските си стаи в Рейкявик. Това обаче е строго забранено с оглед мерките за предпазване от коронавируса. Днес двамата не тренираха с тима.

„Спазваме процедурите и те ще се върнат обратно в Англия. Нищо не се е случило в нашата част от хотела. Все още обаче нямаме пълна картина на случилото се. Това, което е ясно, е че има нарушение на КОВИД-19 правилата. Ситуацията е много сериозна, а те са действали изключително наивно. Възрастта им не може да е оправдание. Но аз съм баща и знам, че децата понякога бъркат. Което, разбира се, не е извинение. Те се извиниха, но нямахме много време да говорим. Трябва да го направим в друг момент“, коментира Саутгейт.

Това ще бъде поредна издънка на играч на Манчестър Юнайтед в последните седмици. Първо Хари Магуайър участва в инцидент на гръцкия остров Миконос и бе осъден на 21 месеца затвор условно. После Арън Уан-Бисака замина на почивка в Дубай, въпреки че страната е в списъка на Великобритания за задължителна 14-дневна карантина, което означава, че бранителят може да пропусне старта на новия сезон във Висшата лига.

- реклама -