смърт, Лориан - Рен

Смърт на стадиона покруси Лориан и Рен

Смърт на служител 10 минути след края на двубоя между Лориан и Рен покруси и двата тима. Инцидентът, при който загина 38-годишен мъж, се разследва от властите във Франция.

Според „Екип“ починалият е бил доброволец, който се грижи за поддръжката на тревата на стадиона. Той и колегите му вдигали система от прожектори, с която се осигурява изкуствена светлина на тревата. Една от колоните с прожектори обаче паднала върху него. Виковете на болка на мъжа били толкова силни, че медицинските екипи и на двата клуба веднага излезли от съблекалните и се втурнали да му помагат. Колегите му и хората от охраната пък веднага опитали да преместят тежката конструкция. Играчите и треньорите на двата клуба също веднага разбрали за инцидента.

„Не знам дали осъзнавате, но навън има човек, който се бори за живота си. Мислим за него, не за мача“, каза треньорът на Рен Жулиен Стефан по време на пресконференцията.

Това обаче не помогна, както и усилията на медиците. Те се бореха за живота на пострадалия 45 минути на терена, след което той бше качен на линейка и откаран в болница в Лориан. Там обаче той е починал.

„Изказваме съболезнования на семейството на доброволеца и на Лориан. Мрачен и тъжен ден“, се казва в съобщение на Рен.

„На нашия стадион се разви ужасяваща драма. Изказваме съболезнования на семейството на починалия, на неговите роднини и колеги“, написаха от Лориан.

- реклама -