ученици
сн. БГНЕС

Следващата седмица решават за връщането на големите ученици в клас

Следващата седмица вероятно във вторник ще потвърдим думите на министъра на здравеопазването, че ще започнем връщането в клас на три от осемте класа, които в момента са на обучение в електронна среда. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев.

„Ако е на повече седмици, повече време ще трябва да стоят останалите в електронна среда. Ако пък е твърде кратко на децата им трябва време за превключване и адаптация. Така че може би ще се ориентираме към компромисен вариант от две седмици”, обясни той.

В понеделник след срещата между министрите на здравеопазването и образованието, социалните партньори в системата на образование и главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев стана ясно, че 7-ми, 8-ми и 12-и клас вероятно ще са първите ученици, които се връщат на присъствено обучение в клас.

Днес на въпроса дали все още остава това те да са първите, министърът на образованието посочи, че му се иска да го обсъдят още веднъж със синдикатите, директорските организации. „Ще го направим в понеделник най-вероятно и най-вероятно във вторник ще решим”, посочи той.

Към момента процентът от заявили желание да бъдат ваксинирани е 23%.

- реклама -