карантина

След дезинфекцията на Илиянци: Запечатаха 11 търговски обекта

11 обекта са запечатани след специализираната операция, проведена днес в търговски център „Илиянци“ в столицата.

Още рано сутринта служители СДВР, СДПБЗН, Дирекция „Жандармерия“, СРЗИ, НАП и Инспекцията по труда влязоха в стоковия пазар, оборудвани с предпазни маски, ръкавици и започнаха проверка. Стриктно бяха проверени всички търговски обекти на територията на тържището за спазване на санитарно – хигиенните норми, данъчно-осигурителното законодателство и наредбите за пожарна безопасност. Проверките бяха и с цел установяване на евентуални икономически престъпления, незаконно пребиваващи и издирвани лица.

От СДВР информираха, че до този момент са инспектирани 31 обекта. За 28 от тях СРЗИ е издала предписания за спиране от експлоатация. Служители от инспекцията по труда са издали 2 предписания и 5 акта за установени административни нарушения за лица, работещи без трудови договори. От НАП са съставени 11 акта и съответно 11 съобщения за запечатване на търговски обекти. 9 са съставените актове от служители на пожарната. Полицаи от отдел „Икономическа полиция“ – СДВР са образували 1 досъдебно производство.

Илиянци

Служители на аварийната дирекция към общината извършиха и дезинфектация на базара с цел предотвратяване разпространение на коронавируса.

- реклама -