Слави Трифонов, "Има такъв народ", партия
Слави Трифонов

Слави Трифонов учреди партия „Има такъв народ“

Шоуменът Слави Трифонов учреди партията си с новото име „Има такъв народ“.

На Учредителното събрание на партията, на което не бяха допуснати представители на медиите, са присъствали 808 делегати, при необходими по закон минимум 500, съобщиха от партията.

Няма промяна в ръководството –  председател е Слави Трифонов, а негови заместници са сценаристите Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев.

Това е втори опит на Трифонов да постави начало на своя политически проект след провала на регистрацията на партията под името „Няма такава държава“. Съдът отказа да я регистрира с мотива, че тя използва незаконно българското знаме в логото си.

Новото лого на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ представлява стилизиран восъчен печат с името на партията на син фон.

Учредителната декларация преповтаря декларацията на партия „Няма такава държава“, потвърди по-рано за БНР зам. -председателят на партията Тошко Йорданов:

“Новата партия има промяна в логото както виждате. Това беше адски глупаво, няма никакво значение как се казва“.

Партията на Слави Трифонов се обявява за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина, въвеждане на електронно гласуване и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

- реклама -