Слави Трифонов

Слави Трифонов: Не е вярно, че бягаме от отговорност, в такава ситуация не можем да съставим кабинет – Видео

В болничен съм в момента. COVID-19 ме удари в кръста. Аз и без това, заради проблеми с крака, съм с патерица – сега още по-зле, но мисля, че нещата са по-добре.

Това каза Слави Трифонов с включване във фейсбук.

„Сега трябва да се възстановявам още време, но това е каквото е за всички, такива са обстоятелствата“, допълни Трифонов.

„Не е вярно, че бягаме от отговорност.

Как да коментирам? На един камикадзе, който не иска да се самоубие и ти да му кажеш: „Ти си страхливец“? Т.е. как да коментирам нещо подобно? Така е разпоредил суверенът, така е раздал картите, така е гласувал уважаемият български гласовоподавател.

Така Слави Трифонов обясни ситуацията от сутринта, когато предложила премиер, но веднага върнаха мандата. Много от коментарите след това действие на

ГЕРБ са първи, имаха възможността да направят правителство – не успяха. Ние нямаме възможността да съставим стабилен кабинет, защото просто нямаме необходимия брой депутати и необходимите партньори, за да се случи нещо подобно. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет. Съставянето на „кабинет на малцинството“ е зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което се борим. Те не могат да бъдат управляващи. Народът не се е разпоредил така. Ако ние направим правителство ще бъдем зависими от тях. И това е невъзможно. Ние не можем да си позволим за бъдем зависими от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават за това нещо и това е повече от ясно. И ние нямаме представа кое точно ще подкрепят

Като няма стабилно правителство няма и стабилно управление, това като все едно някой, който кара кола да зависи от някакви странични хора – катастрофата е сигурна“, заяви Трифонов.

„Следващите, които вземат мандата може да съставят правителство, за да реализират техните идеи“, каза шоуменът.

Какъв е проблемът с изборите – това е демокрацията.

Проблемите да се решават на избори на референдуми. Докато народът се разпореди и всички ще трябва да се съобразяват.

 

По думите му, ако не е била партията „Има такъв народ“, сега отново щяха да управляват партиите на статуквото, а сега, напротив, цялата система се променя.

„Явно няма да е от първия път. Но от втория… Какъв е проблемът да има избори? Това е логичният път на демокрацията. Никой не бива да се страхува от прилагането на Конституцията“, категоричен беше той.

На хората бих казал това, което винаги съм казвал – отидете и гласувайте, това е право дадено от Конституцията! Всъщност, правете каквото искате, но имате възможност да в рамките на закона и правилата. Правилата ви дават възможност да участвате в, това което се случва, заяви Трифонов. Предсрочни или каквито и да било избори – по-добре да участвате, за да управлявате. В противен случай оставяте някой друг да решава вместо вас.

- реклама -