Скандално: Арестуваха екип на CNN докато отразява на живо размириците в Минесота

Екип на телевизия Си Ен Ен, отразяващ на живо протестите и размириците в Минесота, беше арестуван, докато вършеше работата си. Полицаите отвеждат първо репортера, който по това време предава на живо поредния ден на размирици.

Цветнокожият журналист Омар Хименес тъкмо показвал на живо как полицията арестува демонстрант, когато дузина полицаи с противогази и предпазни шлемове го обградили.

Чува се как репортерът обяснява на полицаите, че той и хората от екипа му са представители на медия, но те му слагат белезници.

След репортера са задържани и останалите членове на екипа на медията. В края на видеото се вижда как полицай отнася камерата, която все още излъчва случващото се.

След излъчения на живо арест водещият на Си Ен Ен Джон Бренан каза, че президентът на медията Адам Зукър е говорил с губернатора на Минесота Тим Уолц, който му поднесъл най-дълбоките си извинения за случилото се и допълнил, че работи за незабавното освобождаване на журналиста и екипа му.
сн. БГНЕС

В акаунта си в Туитър Си Ен Ен подчерта, че репортерът й и неговият екип са били задържани в Минеаполис, докато са си вършели работата, въпреки че са се идентифицирали пред полицията. Телевизията определи това като ясно нарушение на правата, произтичащи от първата поправка на американската конституция.

сн. БГНЕС

Заради протестите и размириците в Минеаполис губернаторът на Минесота обяви извънредно положение и разпореди националната гвардия да се задейства.

сн. БГНЕС

В туит Тръмп пък намекна, че онези, които предизвикват размириците по време на протестите, трябва да бъдат застреляни.

- реклама -