Иван Йосифов
сн. БГНЕС

Синът на Йоско Костинбродския е осъден на 8 години заради подготовка за убийства

Специализираният наказателен съд призна за виновен Иван Йосифов, син на Йосиф Йосифов – Костинбродския, за ръководител на престъпна група и за приготовления за убийства.

Петко Стоянов беше признат за виновен за това, че в съучастие с Иван Йосифов извършили приготовления за убийства, за което му беше наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от четири години, при строг режим.

Иван Йосифов получи наказание от общо 8 години „Лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване за това, че ръководил организирана престъпна група, създадена с цел да върши съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години, както и за това, че като извършител, в съучастие с Петко Стоянов, извършили приготовления за убийства.

Борислав Йоневски и Васил Стоянов бяха осъдени на по пет години „Лишаване от свобода“, а Борислав Алексиев и Валери Владов получиха наказание от по четири години за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

Красимир Петров беше оправдан за повдигнатото му обвинение за участие в организирана престъпна група с ръководители и участници горепосочените подсъдими лица.

Стефан Гевгелийски получи наказание в размер на пет години „Лишаване от свобода“ с изтърпяване при строг режим, за това, че подбуждал Иван Йосифов и Петко Стоянов към извършване на убийства, като беше оправдан за това да е участвал в организирана престъпна група.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в петнадесетдневен срок от днес пред АпСпНС.

- реклама -