розов шоколад

Швейцарците съдзадоха розов шоколад

Швейцарски сладкари създадоха нов вид шоколад – розов. При това той е напълно натурален!

След като десетилетия света разполагаше само с четири вида от лакомството – черен, млечен и бял шоколад, сега е ред той да бъде завзет от розовия им събрат.

Розовият шоколад се нарича Руби. Той е дело на швейцарския производител Barry Callebaut, който има дългогодишна традиция в създаването на шоколадови изделия от най-висок клас. Работата по него е продължила цяло десетилетие. Цветът на Руби не е в следствие на изкуствени добавки и оцветители – той е направен от какаови зърна, които се отглеждат в Кот д’Ивоар, Еквадор и Бразилия.

Според производителите те са създали специална технология на обработка, която е „отключила нови свойства в какаовите зърна, така че от тях да се получава какао с розов цвят“.

Вкусът на шоколадът Руби е мек, нежен и не е твърде сладък. Има нотка на горски плодове, въпреки, че такива в него не се слагат. „Всичко, което има в нашия розов шоколад е какаови зърна, какаова паста, захар и мляко. Няма никакви оцветители, повярвайте това е истински какаов вкус“, споделя изпълнителния директор на компанията Антоан де Сейнт – Африк.

За сега розовият шоколад се продава на много тесен пазар в Швейцария, а създателите му вече са подали искане за разрешение той да бъде внасян в страните от Европа, САЩ и Азия. Тепърва обаче продукта ще трябва да премине тестовете на хранителните институции.

Ще бъде новата мания в Инстаграм

Появата на Руби идва точно в момент, в който пудреното розово е изключително актуално като цвят. Той ще съвпадне и с консуматорските тенденции, които издигат в култ храните с необикновен цвят. И не на последно място розовия шоколад стои  прекрасно на снимки, така че се очаква той да стане тотален хит в социалните мрежи като Инстаграм и Тъмблър. Остава и да е толкова вкусен, колкото изглежда…

 

- реклама -