Шакил О'Нийл
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Шакил О’Нийл призова за край на сезона в НБА

Четирикатният шампион на НБА Шакил О’Нийл заяви, че лигата би действала разумно, ако сложи преждевременен край на сезон 2019-20 и избегне коронясването на шампион. Сезонът в НБА бе спрян през март, пет кръга преди на редовния сезон.

В интервю за USA Today Шак сподели, че играчите трябва да започнат да се подготвят за следващия сезон. „Мисля, че трябва да прекратим всичко. Да се приберат играчите по домовете, да са здрави и да се завърнат следващия сезон. Просто да прекратят настоящия. Да се опиташ да спечели сезона сега при тези обстоятелства? Който и да спечели този сезон, ще е странно. Няма да получи никакво уважение за постижението си. Какво ще стане, ако тим, който не е в плейофите, изведнъж започне да печели и стане претендент? Никой няма да уважи подобно нещо. Така че, по-добре да се прекрати“, заяви Шакил.

48-годишният бивш център на ЛА Лейкърс и Маями Хийт се оттегли през 2011 след 19-годишна кариера в НБА. Оттогава насам той работи като телевизионен анализатор. „Колкото и време да отнеме за възстановяването на спорта и връщането към нормален ритъм, толкова съм готов да чакам. Само един човек е достатъчен. След мача трябва да се прибереш в къщи. Ако един човек се разболее? Тогава отново започваме от нулата“, завърши Шакил О’Нийл.

С над 1.4 млн. случая и над 80 000 жертви, САЩ е най-пострадалата страна от коронавируса.

- реклама -