СДВР, София, придвижване, Хаджиев, протести

СДВР: Очаква се сериозно затруднение при придвижването в столицата заради протестите

Днес се очаква сериозно затруднение при придвижването в столицата заради протестите, създали сме необходимата организация.

Това каза директорът на СДВР Георги Хаджиев по време на брифинг.

„Днес се очаква сериозно затруднение при придвижването в столицата. Към момента на пл. „Орлов мост“ малка част от протестиращите са разположили около 10 палатки и воденето на разговори с тях е изключително непродуктивно. Затруднения ще има и по бул. „Цар Освободител“, защото от пл. „Независимост“ към Президентството също има 8 палатки и там има около 10-ина протестиращи“, посочи той.

„Цяла нощ с колегите сме водили разговори, защото голяма част от кръстовищата в центъра, с протестиращите. Към малките часове постигнахме резултати и няколко кръстовища бяха освободени и там трафикът няма да бъде затруднен. Искам да призова всички граждани да бъдат толерантни“, каза още той

„Създали сме необходимата организация, за да могат столичани да се придвижват и да стигнат до работните си места, тъй като към настоящия момент пл. „Орлов мост“ е блокиран“, допълни Хаджиев.

Нашата стратегия е да водим диалог с всеки един. Колегите засега пазят самоконтрол, в крайна сметка за мен най-важен е подходът.

Полагаме усилия да избегнем такъв критичен момент. За нас е важно всички да бъдем толерантни. Никога не изхождаме от позицията на силата.

Ние трябва да положим максимални усилия, за да запазим мира.

За нас е недопустимо протестиращите да създават правила, каза още Хаджиев.

Търпението ни е огромно, но все пак има някакви граници. Разчитам на самоконтрола на колегите и се надявам, че ще запазят самообладание.

- реклама -