СДВР, водачи, шофьори, протести,

СДВР: Има напрежение между протестиращите и шофьорите

За напрежение между протестиращи и шофьори в София предупредиха от СДВР.

„Благодарение на бързата реакция на полицията във вчерашния ден са предотвратени няколко опита за саморазправа”, заяви на брифинг Радослав Стойнев, началник на отдел „Охранителна полиция” при СДВР.

Инцидент  е имало на кръстовището на бул. „Фритьоф Нансен” и „България”. Там шофьор не е бил съгласен с протестиращите и въпреки блокадата минал през кръстовището.

След това в дежурния център на СДВР е постъпила информация за 19-годишно момиче, което е потърсило помощ в „Пирогов” с болки в крака.

От СДВР не уточниха какво точно се е случило – дали колата е минала през крака й, или я е бутнала. Започнало е разследване по случая.

„Ако бъде констатирано нарушение от страна на водача, ще бъде санкциониран по Закона за движение по пътищата”, обясни още Стойнев.

Момичето е в добро състояние. Освободена е от болницата.

Заради блокадите вчера полицаите са показвали на шофьорите алтернативни маршрути. Имало и по-изнервени водачи, които започнали пререкания с демонстрантите. До по-сериозни скандали не се стигнало само заради намесата на полицаите, посочи Стойнев.

Той обясни, че с колегите му са готови за нови блокади, дори сред тях да попадат магистрали, каквито закани има от протестиращите.

 

- реклама -