СДВР: 50 души блокират 3 кръстовища в София

Общо 50 души блокират 3 ключови кръстовища в София.

Тези данни изнесоха от СДВР.

23 палатки и 9 шатри са разпънати на Орлов мост. Там протестиращите са 30 души. 12 души са на кръстовището пред Софийския университет, те са с 18 палатки и 5 шатри. Пред площад „Независимост“ пък има 8 души със 7 палатки и 6 шатри, обясниха от Столичната полиция.

Оттам посочиха, че вчера протестиращите пред Министерския съвет са подали информация за двама души с неадекватно поведение. Единият бил без документи и затова го откарали в районното, а другият бил отстранен от демонстрацията.

От полицията за пореден път помолиха протестиращите да се съобразяват и с другите жители на София и напомниха, че демонстрациите са незаконни заради липсата на уведомления в Столична община.

Протестът снощи е започнал около 19.00 ч. в района на площад „Независимост”. В 21.30 ч. е започнало шествие към Орлов мост, което е продължило по „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Тя увери, че СДВР предприема всички мерки с цел да не се допуска нарушаване на обществения ред.

Протестите се охраняват само от полицията и на тях не е установено присъствието на частна охранителна фирма. Главният инспектор добави, че миналата седмица е имало такъв сигнал, но при извършената проверка не е било установено такова нарушение.

На въпрос докога ще търпят блокадите в града, тя каза, че правят постъпки за водене на преговори.

„Работи се по тази линия. Търси се най-добрия начин за баланс в обществените отношения както на гражданите, така и на всички останали“, коментира гл. инспектор Красимира Стоядинова.

Тя каза, че и днес очакват да се проведе нерегламентираното мероприятие, за което и до днес не е постъпвало уведомление.

- реклама -