сн. БГНЕС

Глобите за разходки в паркове и градинка са за над 2 милиона лева

„402 са случаите за съставени актове за административни нарушения във връзка със забраната за паркове и градини, и за събиране на повече от двама възрастни навън. Толкова гонят и бройката на нарушителите на карантината.“ Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов на брифинг заедно със здравния министър Ананиев в Министерски съвет.

Изградихме информационна система между РЗИ и МВР, така че всеки полицай в реално време по ЕГН да разбере дали даден човек трябва да се намира под карантина или не.

сн. БГНЕС

Спазването на карантината и контролът й е една от мерките, на която най-много настояваме да се спазва, защото това носи най-добър резултат, подчерта Маринов. Намалението на глобата от 5000 лев. ще бъде за определени нарушения. За нарушаване на карантината, освен административната санкция имаме и наказание, предвидено в Наказателния кодекс, там наказанието ще си остане в този размер.

Вътрешният министър посочи, че относно градският транспорт там няма как да действа мярката за струпване на повече от двама възрастни на обществени места. Забраните са много общи и не могат навсякъде да бъдат прилагани, призна вътрешният министър.

- реклама -