Съседски неволи: Пуснаха ток по стена на блок в София

Междусъседски тормоз в столицата. Живеещи в един от апартаментите в блок в квартал „Разсадника“ предизвикаха проблеми за целия вход, съобщава bTV.

Жилището на Анна Великова и трите й деца е наводнявано няколко пъти през последните месеци. Това обаче са оказа най-малкият проблем, тъй като по стената тече ток. Всички ходят с гумени ботуши в апартамента.

Причината – съседът им решил да направи преустройство на общите части.

Семейството на жената обмисля да се изнесе да живее под наем, за да се спаси от проблемните съседи. „Когато един човек уврежда здравето и живота на други хора, това вече не е личен проблем“, коментира жената.

След общо събрание на блока домоуправителят Иван Андреевски е подавал сигнали в районното кметство, в районното полицейско управление и в РЗИ заради отлагания на мръсни води.

„Отговарят ни, че всеки е разпоредил на някого, но резултат няма.

По закон не може да се възпрепятства достъпът до общите части“, допълни той.

В крайна сметка след сигнал до тях от прокуратурата са обърнали внимание на проблема и са започнали процесуални действия. Предстои ново общо събрание, на което съседите ще се обединят около искане проблемните съседи да бъдат изгонени от кооперацията на основание нарушаване на Закона за собствеността.

- реклама -