Съдът в Бургас отложи делото срещу граничарите, обвинени за смъртта на турски рибар – ВИДЕО

Бургас граничари
БНР

Бургаският районен съд отложи делото, образувано по поръчка на Турския наказателен съд, в което показания трябваше да дадат четирима български граничари. Те са обвинени от турската страна за смъртта на турски рибар край Резово през 2008-а година. Делото беше отложено, за да се приложат към него пълния обем от писмени доказателства и да се осигури правото на защита на българските гранични служители.

След днешното заседание в Бургаския районен съд трябваше да приключи изпълнението на съдебната поръчка от турската страна.

Междувременно над 200 души се събраха на митинг в подкрепа на полицаите пред съдебната палата. Омбудсманът на града Тодор Стамболиев призова държавата за подкрепа. Той каза, че страната ни трябва да наеме турски адвокат, който да защити нашите гранични служители на предстоящото дело срещу тях в турския наказателен съд.

Подкрепа за граничните полицаи и в Пловдив.

Бивши полицаи се събраха пред Съдебната палата в Пловдив, за да изразят подкрепа на своите колеги.Те застават зад тях, защото са изпълнявали служебните си задължения.