С какви предизвикателства се сблъскват фризьорите след приключването на карантината?

От подстригване до премахване на екстеншъни, хората под карантина бяха принудени да се погрижат сами за прическите си. Салоните навсякъде бяха затворени в продължение на два месеца. С отварянето им обаче стилистите трябваше да се справят не само с нетърпеливите клиенти, но и с онези, които бяха взели нещата в свои ръце. Ако и вие сте едни от тях, бъдете спокойни. Стилистката Кирстен Спек уверява, че нещата са поправими!

Спек притежава фризьорски салон в Алберта, Канада. В интервю за Calgary Eyeopener стилистката казва, че откакто е отворила салона, графикът й е запълнен за седмици напред.

Но подстригването на цъфтящи и накъсани краища не е единствената й задача. Спек отчита ръст на клиенти, които прибягат до услугите й, заради неуспешните опити да се подстрижат сами у дома.

„Имах клиентка, която по време на карантината ми изпрати снимка как се е подстригала с помощта на детска ножица”, казва стилистката.

„Предполагам, че просто е искала да се отърве от увредените краища. Но косата й е станала неравна и тя е продължила да реже с ножиците. И преди да се усети я е скъсила повече, отколкото е възнамерявала.”

Не се паникьосвайте, съветват фризьорите

Ако и вие сте направили опит да се погрижите за косата си сами и в момента дължината й е неравна, не се притеснявайте. Спек казва, че има няколко начина, които ще превърнат неуспешните ви фризьорски опити в стилна и модерна визия.

„Това, което предлагам на такива клиентки, е да изравня дължината на косата или да им поставя екстеншъни, ако държат на по-дълга коса”, обяснява стилистката.

Важно е да помним, че не трябва да се срамуваме да посетим фризьор, ако сме оплескали прическата си.

„Не бива да съдим хората или да ги караме да се чувстват зле за решенията, които са взели през този труден за всички период. Независимо дали става въпрос за косата им или нещо друго”, коментира Спек.

„Наша работа като фризьори е да оправим положението и да накараме клиентите си да се почувстват красиви отново”.

 

- реклама -