Робърт де Ниро

Робърт Де Ниро призова американците да гласуват

Актьорът Робърт Де Ниро, който беше една от целите на планираната бомбена кампания и остава откровен критик на американския президент Доналд Тръмп, призова американците да излязат и да гласуват.

„Благодаря на Бога, че никой не беше наранен и благодаря на смелите и изобретателни хора от сигурност и правоприлагането, че ни защитават“, каза Де Ниро в кратко изявление. „Има нещо по-мощно от бомбите и това е вашият глас“, каза 75-годишната холивудска звезда. „Хората трябва да гласуват“.

Съединените щати ще проведат междинни избори на 6 ноември.

Американските служби провеждат мащабни издирвания на лицето или лицата, изпратили взривни устройства по пощата на Де Ниро и други хора.

От понеделник импровизираните взривни устройства бяха адресирани до Барак Обама, Хилари Клинтън, телевизионната мрежа CNN, либералния милиардер Джордж Сорос и други фигури, мразени от поде ндръжниците на Тръмп.

Пакети с такива пратки бяха прихванати в ню Йорк, Мериленд, Флорида, Делауер и Лос Анджелис. Досега никой не е пострадал, но бомбените заплахи опънаха нервите и повишиха напрежението преди междинните избори, до които остават по-малко от две седмици.

Предполагаемо взривно устройство беше изпратено до двукратния носител на Оскар Де Ниро в неговата компания Tribeca Productions в Ню Йорк.

Де Ниро често критикува Тръмп и използва доста солени фрази, за да осъди президента по време на раздаването на телевизионните награди „Тони“ през юни, за което получи бурни овации.

- реклама -