Ценко Чоков

Пуснали Ценко Чоков от домашния арест за да отиде на зъболекар – ВИДЕО

Вчера бившия кмет на Галиче Ценко Чоков е имал разрешение да се отклони от мярката „домашен арест“ за да посети стоматолог. Това стана ясно от думите на говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Той обаче се възползвал от разрешението и забил в кръчма

Снимки на уж болния Чоков в столичен ресторант бяха разпространени в публичното пространство вчера.

Ценко Чоков

„Днес Апелативната специализирана прокуратура поиска от Апелативния специализиран наказателен съд изменение на мярката за неотклонение на Ценко Чоков. На 10 май беше произнесена първата присъда срещу това лица, което получи 4 години и 6 месеца лишаване от свобода за общо три престъпления – причиняване на средна телесна повреда, отвличане и палежи. Първоначално съдът потвърди мярката за неотклонение „задържане под страна“ и тя беше в сила до 26 септември“, припомни Арнаудова.

Тя посочи, че след това заради влошено здравословно състояние Чоков е пуснат под домашен арест.

„Вчера беше разпространена информация, че около 19.30 ч. Ценко Чоков се е намирал в столично заведение. Тази информация беше потвърдена и с докладна записка от СДВР. Според сигнала лицето е установено в заведение в кв. „Драгалевци“ във видимо отлично здравословно състояние. Това, което можем да кажем към този момент, е, че след като извършихме проверка, установихме, че Апелативният специализиран съд за вчерашния ден е дал разрешение на Ценко Чоков да се отклони от мярката за неотклонение „домашен арест“, за да посети стоматолог. А със сигурност заведението, в което е установено лицето, не е стоматологичен кабинет“, заяви Арнаудова.

Тя обясни, че е налице неизпълнение на мярка за неотклонение, което е основание за прокуратурата да поиска от съда промяна на мярката за неотклонение в по-тежка.

източник: Фокус

- реклама -