Протести във Франция след бягство като на филм (Видео)

Протести белязват днешния ден във Франция, след като вчера затворник избяга като на филм, предава NOVA NEWS. При случилото се бяха убити трима надзиратели, има и ранени.

Четирима въоръжени стреляха от засада по затворнически бус във Франция при дръзкото нападение.

Освен тримата убити надзиратели, други трима са ранени тежко. Това заяви френският правосъден министър Ерик Дюпонд-Морет. По официална информация един затворник е избягал. Това е е 30-годишен мъж, който по първоначална информация е ръководител на наркомрежа. Но по изнесени в социалната мрежа Х данни избягалите са петима.

Конвоят със затворници е нападнат в района на Инкарвил, Франция. Стотици полицейски служители са мобилизирани в издирване на нападателите и избягалия затворник. Към момента продължава да няма данни къде се укрива.

Атаката е извършена в Нормандия, в северната част на страната, при транспортиране на затворника Мохамед Амра между Руан и Еврьо след съдебно заседание.

Избягалият Амра, с прякор Мухата (La Mouche), е бил поставен под повишено наблюдение. Наскоро е бил осъден за грабеж. Прокурорката Лор Беко съобщи, че избягалият при въоръжената атака е бил разследван и за отвличане с убийство в Марсилия.

- реклама -