Прокуратурата повдига обвинения на Северин Красимиров

Северин Красимиров

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения на 21-годишния Северин Красимиров за бруталното убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова.

Северин беше екстрадиран от Германия вчера. Той кацна на летище София с граждански полет на „Луфтханза“ от Франкфурт. Веднага след кацането на самолета той бе конвоиран до Националното следствие за ДНК проби от Института по криминалистика и криминология.

От столицата, отново под конвой, Северин ще бъде отведен в ареста в Русе. Там, в присъствието на служебен адвокат ще му бъдат повдигнати обвиненията за изнасилване и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. В момента той е обвиняем задочно.

До 72 часа Северин Красимиров трябва да бъде изправен пред Русенския окръжен съд, който да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража.

Докато беше в Германия 21-годишният мъж призна, че е убил, но не и че е изнасилил Виктория Маринова.

Телевизионната водеща бе изнасилена и убита в Русе на 6 октомври. Северин Красимиров беше задържан от германските власти на 9 октомври вечерта, осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде.