Мейзер

Прокуратурата иска постоянен арест за Анита Мейзер

Утре Прокуратурата във Варна ще поиска постоянен арест за Анита Мейзер. Варненката беше задържана за 72 часа за убийството на съпруга си Николай ДимовНяма данни Мейзер да е имала съучастници в извършеното престъпление, обяви в ефира на bTV говорителят на варненската прокуратура Радослав Лазаров.

„Обвинението, което сме повдигнали е за единично участие, липсват доказателства за съучастническа дейност. В резултат на съвкупната преценка на доказателствата по делото е взето решение обвиняемата да бъде задържана до 72 часа, като в рамките на утрешния ден ще внесем искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Наказанието за подобно престъпление е затвор от 2 до 8 години.

Ако Мейзер признае вината си и търси съкратено съдебно следствие, може да се търси наказание при смекчаващи вината обстоятелства, уточни Лазаров.

Анита Мейзер обвинение прокуратура Варна смърт

Предстои да стане ясно дали Мейзер и съпругът й са били под влияние на някакви вещества. Резултатите от експертизата обаче ще се забавят, заради пенсионирането на единствения химик в Университетската болница във Варна.

„В резултат на пенсионирането на химика в университетската болница във Варна от няколко дни във Варна вече не могат да бъдат правени съдебно-химически експертизи на биологичен материал. Част от експертизите, необходими за изясняване на фактите по това дело, ще бъдат назначени в друг град, по всяка вероятност в София, което означава, че това предполага допълнителен значителен разход и ресурс във време, специален конвой. Нещо, което може много лесно да бъде спестено, ако химическата лаборатория в Университетската болница във Варна бъде възстановена с назначаването на друг химик“.

Убийство от страст?

Радослав Лазаров категорично опроверга слуховете, че Николай Димов е бил заклан. Той отказа да коментира дали е жертвата е била връзвана, дали става въпрос за престъпление от страст, както и дали причината за смъртта е задушаване.

Начинът, по който е извършено убийството, може да бъде коментиран едва след като разследването приключи, допълни говорителят на прокуратурата.

Анита Мейзер е съзнавала, че нанася телесна повреда на съпруга си, заяви още Лазаров.

- реклама -