Проф. Кантарджиев: След трите Д-та- дисциплина, дистанция, дезинфекция, се включва и четвърто- витамин D

След трите Д-та- дисциплина, дистанция, дезинфекцияд се включва и четвърто- витамин D. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев. Според него единственото спасение е спазване на правилата

Предупреждавам никакви свръх дози  – витамин D се взима с прекъсване – 10-15-20 дни. 4 капки е нормалната доза за възрастен, около 1 или 2 капки за деца, в зависимост от тяхната възраст и килограми. Това заяви проф. Кантарджиев.

Проф. Тодор Кантарджиев коментира критиците на предприеманите мерки и вземаните решения, както и лъжливите информации в медиите относно коронавируса.

Молекулярни биолози, хора с висше образование, работят като пчелички денонощно и този труд трябва да се уважава, а не да се омаловажава. PCR тестът е приет от целия свят, че това е най-сигурната диагноза, заяви проф. Кантарджиев.

Той съобщи, че това, което ще спаси системата в момента, са бързите ангигенни тестове. Тези тестове са най-доброто за училища, за детски градини, за лични лекари, за всички приемни отделения на болниците и бърза помощ, каза още той.

Проф. Кантарджиев бе категоричен, че в момента грип няма. Циркулацията на грип започва ноември месец. Декември има първото епидемично разпространение и пикът е януари – февруари.

- реклама -