проф. Асен Балтов, Пирогов
Снимка: Кадър бТВ

Проф. Балтов: Народните представители явно са богоизбрани

Нашата позиция на ПГ на ГЕРБ не беше подкрепена. Народните представители явно са богоизбрани и не трябва да спазват същите правила като останалите хора.

Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и бивш директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, след като народните представители решиха зеленият сертификат да не важи за тях в парламента.

Опитахме се да покажем, че народните представители по нищо не се различават от един обикновен гражданин.

Лично на мен ми е много болно, защото знам какво се случва по болниците. В „Пирогов”,в момента, в който се въведе зеленият сертификат, всички, които не са ваксинирани трябваше да се наредят на опашка, за да се тестват. За народните представители не е така”, каза Балтов.

„Депутатите трябва да влизат със зелен сертификат. Предложението на ГЕРБ беше тези, които нямат сертификат, да могат да работят дистанционно.

Гласувахме против. До момента в парламента се гласува депутатите без зелен сертификат да могат да работят дистанционно.

Все още не е имало гласуване да се влиза в парламента без документ за ваксинация или преболедуване.

Надявам се решението да бъде не политическо, а медицинско. В една зала се събират 240 души и няма дистанция”, заяви Симидчиев.

От няколко седмици в Европейския парламент достъпът е само със зелен сертификат. Следващата седмица ще се проведе Среща на върха.

Освен сертификат, политическите лидери ще трябва да имат и отрицателен PCR тест.

Гостите в предаването коментираха и решението на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров да слее детската болница „Д-р Иван Митев“ с многопрофилната болница „Лозенец“. И двамата не са съгласни с идеята.

„Не е направен анализ на нуждите на лечебното заведение и няма реални оценки”, заяви Симидчиев.

- реклама -