Queen Elizabeth II meets The President of the Republic of Bulgaria Rumen Radev during a private audience at Buckingham Palace, London. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Thursday October 18, 2018. Photo credit should read: Yui Mok/PA Wire

Президентът Румен Радев покани кралица Елизабет II на официална визита у нас (ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО ОТ ВИЗИТАТА)

Президентът Румен Радев е поканил британската кралица Елизабет Втора или член на кралското семейство да посети България. Поканата е във връзка със 140 години от установяването на дипломатическите отношения между двете страни, която ще бъде отбелязана догодина. Това съобщи пред журналисти държавният глава, който днес имаше аудиенция при кралицата в Бъкингамския дворец в Лондон.

 

Поканата е кралица Елизабет Втора или член на кралското семейство да се запознае с българската история и вековните традиции на българския народ, които присъстват в Британския музей и Британската библиотека, уточни Румен Радев.

„Аудиенцията при Елизабет Втора не ражда новини. Тя е новина сама по себе си. Тя е знак за приятелските отношения между България и Великобритания“, каза още държавният глава. По протокол аудиенцията при кралицата е среща от личен характер и нейното съдържание не се коментира.

„Обсъдихме теми, които са важни за нашите двустранни отношения“, каза още Румен Радев. Той допълни, че по време на аудиенцията е било повторено, че поканата за нея е знак за приятелските отношения между двете страни. По думите му между България и Великобритания има стратегическо партньорство, отличен диалог и активно сътрудничество в редица области.

„Това беше една много топла и сърдечна среща, в която кралица Елизабет Втора прояви жив интерес към историята и културата на нашата страна“, каза още държавният глава.

Румен Радев е третият президент след Петър Стоянов и Росен Плевнелиев, който има аудиенция при кралицата Елизабет Втора. В неформалната част на срещата е участвала и съпругата му Десислава Радева.

Тоалетът на първата дама

Десислава Радева беше облякла синя рокля, косата й беше с прибрана с черна пандела. Първата дама беше съчетала панделата с черна чанта и черни обувки. Както е по протокол тя се поклони на кралицата.

Посланикът на Великобритания Ема Хопкинс потвърди, че се подготвя посещение на представител на кралската фамилия у нас догодина, но все още не е определено кой ще бъде това.

- реклама -