Водната стена

Премахването на Водната стена от пл. „Гарибалди“ няма да е за сметка на общинския бюджет

Премахването на водната стена от площад „Гарибалди“ няма да бъде за сметка на общинския бюджет. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на старта на инициативата за очни прегледи на деца – „Усмихнати очи“, която се провежда от Столична община, УМБАЛ „Александровска“ и Организацията на евреите в България „Шалом“.

„Заявих още преди няколко дни, че съм възложила да бъде премахната т.нар. водна стена. Това е процедура, трябва да се подготви, затова е сложена и оградата. Но тя ще бъде премахната, като няма да бъде за сметка на общинския бюджет. Чух, че самата стена струва около 25 000 лв., премахването не вярвам да е скъпо, но така или иначе тези пари няма да бъдат от бюджета на Общината“, обясни Фандъкова.

Тя посочи, че е имало искане от възложителя в лицето на зам.-кмета за съгласуване за промяна в цвета, но такова съгласуване не е дадено. „Така че промяната от бял на черен камък не е разрешена от Общината“, подчерта Фандъкова.

Тя коментира и темата за проекта „Златен век“, като посочи, че позиция ѝ остава такава, каквато е и на главния архитект. На въпрос как си обяснява разминаването между главния архитект и ДНСК тя посочи, че то ще се обясни от проверките, които в момента вървят. „Това, което като община е трябвало да направим, сме го направили по отношение на проекта „Златен век“. Моята позиция от самото начало е, че толкова висока сграда нямаше място там, точно затова възложих на главния архитект да не удължава строителното разрешително“, каза още Фандъкова.

източник: Фокус

- реклама -