Предупреждение: Не минавайте границата с Турция с лична карта

Предупреждение: Не минавайте границата с Турция с лична карта. По-добре минавайте турската граница с паспорт, защото може да стане голяма беля, съветват пътуващи. Турските граничари ви дават хвърчаща бележка, която трябва да пазите като очите си.

Ако имате международни паспорти –

по-добре си ги носете за пътуване в Турция, съветват туристически агенти, които в последните седмици се виждат в чудо заради ограниченията, налагани на българи с лични карти. Причината е, че се получава хартиена бланка на границата, на която граничарите и митничарите от южната ни съседка удрят печатите. Трябва обаче да пазите хвърчащото листче като очите си, защото ако го загубите ще имате големи проблеми при обратното връщане в България, предупреждават редовно преминаващи.

Заради това – носете си паспортите, с тях става по-лесно и по-бързо.

Съветът е да се въздържате от пътуване до Турция поне до 7-8 септември, тъй като сега преминаването и през трите гранични пункта – Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново е кошмарно.

Иначе в последните седмици много фирми пускат еднодневни

екскурзии на цени от 30-35 лева.  Една турска лира е 11 стотинки, а цените са изключително атрактивни. Може да пазарувате с кредитни и дебитни карти, които се приемат почти навсякъде и превалутирането е по централния курс, може и да обмените пари в центъра на Одрин, при това доста изгодно.

До синия пазар има аптека, където цените са атрактивни.

Дрехите са много евтини по пазарите, а в моловете са близки до тези в Бургас. В малките магазинчета по главната улица може да намерите много изгодни костюми и рокли, а ако търсите нещо още по-изгодно – отидете до съседния на Одрин град Чорлу, където е още по-евтино. Заради българските туристи, търговците в Едирне вдигнаха цените в последните месеци.

- реклама -