Стойков метро Берлин обвинения

Повдигнаха обвинение на българина, който ритна момиче в берлинското метро

Прокуратурата в германската столица повдигна обвинение на 26-годишния български гражданин, който ритна момиче по стълбите в метрото.

Това съобщи прокуратурата.

Говорителят Мартин Шелтнер каза, че на младия мъж се повдигнати обвинения в нанасяне на тежка телесна повреда.

В края на миналата година органите на реда в Берлин разпространиха видео материал от камера за наблюдение, на който се вижда как група младежи преследват момичето. Накрая един от тях внезапно го блъсва в гърба с крак и то пада по лице надолу по стълбите. В резултат на падането момичето чупи ръката си и получава натъртвания. Нападението е извършено малко след полунощ.

Този случай на непредизвикано насилие възмути германската общественост и в продължение на няколко дни беше една от най-обсъжданите теми в Германия. Групи във „Фейсбук” се обединяваха в търсене на извършителя и установяване на самоличността му. Отначало се смяташе, че нападението е извършено от бежанци. Инцидентът стана на 27 октомври 2016, но доби публичност в началото на декември след като полицията разпространи видео кадрите.

От 18 декември заподозреният е задържан.

Извършителят на нападението е 26-годишният Светослав Стойков. Той беше задържан на централната автогара в Берлин на връщане от Франция. Ако бъде осъден, Стойков може да получи до 10 години затвор. Останалите мъже от групата, преследвала момичето, също са българи.

- реклама -