Полша - Италия

Полша продължава защитата на световната си титла

Полша си осигури място сред четирите най-добри на Световното първенство по волейбол. И то въпреки че допусна загуба с 2:3 гейма от домакина Италия – (25:14, 21:25, 25:18, 17:25, 11:15). Убедителната победа на Сърбия срещу италианците и успеха на Полша над сърбите с 3:0 по-рано означаваше, че скуадра адзура се нуждаеше от категоричен успех с 3:0.

Поляците бяха неудържими в първия гейм и се класира за полуфиналите след 25:14. Селекционерът Витал Хайнен инструктира Михал Кубяк да отговаря персонално за диагонала Иван Зайцев и тази тактика се отплати. Кубяк на два пъти блокира Зайцев и записа седем точки в откриващия гейм.

Вече осигурили си място на полуфиналите, поляците се успокоиха и това позволи на италианците да изравнят резултата след 25:21. В третата част резервите на Полша си върнаха аванса след 25:18. Италия доведе мача до тайбрек след великолепно включване на Луиджи Рандацо в четвъртия гейм. Той реализира седем точки в частта – 25:17. В тайбрека адзурите спечелиха след 15:11, което е малка утеха за домакина на финалната шестица.

Бразилия - САЩ

Бразилия нанесе първа загуба на САЩ

По-рано през деня Бразилия победи САЩ с 3:0 гейма (25:20, 25:18 и 25:19). Двата отбора вече си бяха осигурили класиране за фазата на полуфиналите. Селесао завърши първи в групата, а загубата бе първа за американците на шампионата.

И двата тима бяха направили промени в стартовите си състави, като бразилците се ориентираха по-добре. Тимът с отлични сервиси наруши доброто посрещане на противника, а атаките им се получаваха с лекота. Първият гейм завърши след 25:20.

Във втория ситуацията на полето не се промени. Бразилците се забавляваха, а американците по никакъв начин не изглеждаха заинтересовани. След 25:18 нещата придобиха протоколен вариант. Селесао затвори срещата след 25:19 в третата част.

Ето двойките на полуфиналите

Така станаха ясни и двойките за полуфиналите днес. Те са Бразилия – Сърбия и САЩ – Полша. Победителите ще играят на финала в неделя.

- реклама -