Полша
Кубяк с трофея

Полша се разправи с Бразилия за втора световна титла

Полша защити титлата си на световен шампион по волейбол. Поляците победиха Бразилия с 3-0 (28:26, 25:20, 25:23) на финала на първенството в Торино.

Селесао на моменти се доближаваше до класата на шампиона, но като цяло отстъпваше на европейците. Успехът на Полша е по-убедителен дори отпреди четири години, когато победиха Бразилия с 3-1 като домакин за първата си титла.

Бартош Курек стана най-резултатен в срещата с 24 точки и бе определен за най-полезен играч на турнира (MVP).

Полша

Рециталът на Полша

Треньорът Витал Хейнен направи една промяна – пусна като титуляр Матеуш Биеник. Високият 210 см централен блокировач определено свърши отлична работа. Макар че блокада на Курек донесе успеха в първия гейм.

Ренан Дал Зото предприе няколко промени, но бразилците изоставаха още от началото на втория гейм. Курек и Кубяк бележеха точка след точка и поляците спечелиха втория гейм с 25:20.

В третия гейм шампионът поведе с 8:3, а второто прекъсване дойде при шест точки аванс за Полша. Бразилците се вдигнаха на щурм и докараха нещата до само точка изоставане – 21:22. После обаче те сбъркаха два пъти поред и поляците сложиха точка с 25:23.

САЩ взе бронзовите медали

Бронзовите медали са за САЩ. Американците се наложиха над Сърбия с 3-1 гейма, макар че загубиха първия и трябваше да наваксват.

Българският национален отбор завърши на 11 място на Световното първенство, което се проведе в Италия и България.

- реклама -